Aké spôsoby pripojenia na internet používate?

Skúsme sa teraz zamerať na to, aký spôsob pripojenia je pre akú činnosť na internete ten najvýhodnejší

sítě

Najrýchlejšie pripojenie

Pokiaľ potrebujete na svoju prácu alebo činnosť na internete to najrýchlejšie pripojenie, určite siahnite po klasickom káblovom pripojení. Váš router od vášho operátora musí štandardne disponovať možnosťou pripojenia štyroch až piatich zariadení pomocou káblového pripojenia. Potrebujete na to jednoduchý prostriedok, ktorým je takzvaný ethernetový kábel.
Keďže štandardne to už býva zavedené tak, že operátor vám svoju prípojku namontuje do nejakého konkrétneho bodu vašej miestnosti, musíte počítať s tým, že akékoľvek káblové pripojenie bude vyžadovať pravdepodobne viac metrov ethernetového káblu. A hlavne si dajte pozor, aby ste tento internetový kábel podľa možností ťahali tak, aby nikomu nezavadzal. Nie je totiž nič horšie, ako keď vám niekto zakopne o kábel, ktorý máte pripojený na váš počítač. V tom lepšom prípade si to odnesie len kábel. V horšom prípade si môžete vylomiť konektory na našich zariadeniach, či dokonca rozbiť router alebo počítač. A žiadne z týchto zariadení nie je zrovna najlacnejšie.

internet

Potrebujem spoľahlivé a rýchle pripojenie, avšak moje zariadenie nedisponuje možnosťou káblového pripojenia

Pokiaľ potrebujete internetové pripojenie rýchle a spoľahlivé a nemáte k dispozícii možnosť pripojiť sa káblovými internetom, vhodná alternatíva je možnosť pripojenia cez wi-fi sieť. Je to sieť, ktorú vysiela váš internetový router a vaše zariadenia sa pomocou názvu tejto siete a hesla dokáže pripojiť na internet. Toto pripojenie dokáže byť taktiež veľmi rýchle a veľmi spoľahlivé. Avšak ani aj najväčšej svoje rýchlosti a dostupnosti je vždy pomalšie ako káblový internet.

A čo tak mobilný internet?

Použitie internetu cez mobilnú sieť mobilných telefónnych operátorov nie je zrovna najideálnejšie. Tento internet je vo väčšine prípadov veľmi pomaly a veľmi nespoľahlivý. Takže používať toto pripojenie ako štandardný spôsob prístupu na internet je absolútne zlá alternatíva. Ale v niektorých prípadoch má, samozrejme, svoje veľké využitie. Napríklad ak ste v lokalite, kde nie je zavedený ani káblový internet a nedosiahne tam ani žiadny wi-fi signál. Vtedy vám, samozrejme, už nezostáva nič iné, len použitie tohto núdzového pripojenia.